Pui cu fructe uscate
PrinteazaPui cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate, smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper.
- 4 pulpe de pui
- 12 prune uscate
- 10 caise uscate
- 6 smochine
- 2 cepe
- 125 g migdale maruntite
- 75 g stafide
- un baton scortisoara
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fructele uscate se pun la înmuiat în apă caldă. O ceapă se taie mărunt şi se pune la călit în untul topit, împreună cu batonul de scorţişoară.
După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea, se lasă să-şi schimbe culoarea pe ambele părţi şi se toarnă apa în care au stat fructele la înmuiat. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.
Se taie mărunt a doua ceapă şi se adaugă, împreună cu fructele uscate. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la fiert încă 30 de minute.
Se prăjesc migdalele într-o tigaie fără grăsime şi apoi se adaugă peste carne în ultimele 5 minute.
Pui cu fructe uscate
Pofta buna!