Pui cu fructe uscate

Printeaza

Pui cu fructe uscate din: pulpe de pui, prune uscate, caise uscate, smochine, ceapa, migdale, stafide, scortisoara, unt, sare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_fructe_uscate

  • 4 pulpe de pui
  • 12 prune uscate
  • 10 caise uscate
  • 6 smochine
  • 2 cepe
  • 125 g migdale maruntite
  • 75 g stafide
  • un baton scortisoara
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fructele uscate se pun la înmuiat în apă caldă. O ceapă se taie mărunt şi se pune la călit în untul topit, împreună cu batonul de scorţişoară.

După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea, se lasă să-şi schimbe culoarea pe ambele părţi şi se toarnă apa în care au stat fructele la înmuiat. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.

Se taie mărunt a doua ceapă şi se adaugă, împreună cu fructele uscate. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la fiert încă 30 de minute.

Se prăjesc migdalele într-o tigaie fără grăsime şi apoi se adaugă peste carne în ultimele 5 minute.

Pui cu fructe uscate

Pui_cu_fructe_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.