Pui cu ghimbir si ananas

Printeaza

Pui cu ghimbir si ananas din: carne de pui, compot, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de soia, amidon, morcov, ulei.

 

Ingrediente:Pui cu ghimbir si ananas

  • 300 g carne de pui
  • 1 cutie (400 g) compot de ananas
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură ghimbir pisat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură amidon
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se omogenizează carnea de pui, tăiată cubuleţe, cu amidonul şi o linguriţă de sos de soia.

Se încing bine într-o tigaie două linguri cu ulei şi se prăjeşte carnea. Se lasă la cald.

Se adaugă restul de ulei în tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul, tăiate mărunt, morcovul, curăţat şi tăiatt feliuţe şi ghimbirul.

Se lasă la prăjit împreună, aproximativ trei-patru minute, până se înmoaie, având grijă să se agite tigaie şi să nu capete o culoare maronie.

Se adaugă ananasul, tăiate în patru fiecare felie, cu zeamă cu tot şi restul de sos.

Când s-a evaporat tot lichidul se adaugă carnea de pui şi se lasă cât să se încălzească bine.

Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta_ananas_cu_pui

Reteta ananas cu pui

Reteta ananas cu pui din: piept de pui, ananas, zahar, coniac, ardei, sos de soia, miere, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui file 1 ananas mic 2 linguri zahăr brun 1 pahar coniac pentru sos Pentru marinadâ: 1 ardei iute roşu 2 linguri sos de soia 1 lingură miere 2 linguri ulei de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.