Pui Glazurat cu Kiwi și Ghimbir

Printeaza

Pui Glazurat cu Kiwi și Ghimbir din: piept de pui, sare, piper, ulei de masline, kiwi, ghimbir, usturoi, miere, sos de soia, suc de lamaie, otet balsamic.

Combinând dulceața naturală a kiwi cu aroma picantă a ghimbirului, acest fel de mâncare aduce în farfurie o explozie de gusturi dulce-acrișoare, transformând simplul pui într-o operă de artă culinară.

Fie că doriți să impresionați la o cină specială sau pur și simplu să vă răsfățați papilele gustative, puiul glazurat cu kiwi și ghimbir este alegerea perfectă.

Reteta Pui Glazurat cu Kiwi și Ghimbir:

Ingrediente:

  • 4 piepturi de pui (aproximativ 600g)
  • Sare și piper negru măcinat, după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 kiwi, cojiți și pasați
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt (aproximativ 2 cm), ras fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de sos de soia
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de oțet balsamic

 

Mod de Preparare:

Condimentați piepturile de pui cu sare și piper. Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjiți puiul până devine auriu și este aproape gătit complet, aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte.

Scoateți puiul și păstrați-l cald.

În aceeași tigaie, adăugați ghimbirul ras și usturoiul, căliți pentru 1 minut. Incorporați kiwiul pasat, mierea, sosul de soia, sucul de lămâie și oțetul balsamic.

Lăsați să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroașă, aproximativ 5 minute.

Adăugați din nou puiul în tigaie, acoperind fiecare piept în mod egal cu glazura de kiwi și ghimbir.

Gătiți la foc mic pentru încă 2-3 minute, asigurându-vă că puiul este bine îmbrăcat în glazură și complet gătit.

Servește puiul glazurat fierbinte, garnisit cu feliuțe de kiwi proaspăt și, opțional, cu un strop de ghimbir proaspăt ras pe deasupra pentru un plus de aromă.

 

Valori Nutriționale Estimative (per porție):

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 27g
  • Grăsimi: 10g
  • Carbohidrați: 30g
  • Fibre: 2g
  • Sodiu: 600mg

 

Sfaturi:

  • Alegeți kiwi bine copt pentru o dulceață maximă și un contrast perfect cu ghimbirul.
  • Pentru o variantă mai picantă, puteți adăuga fulgi de chili roșu în glazură.
  • Acest fel de mâncare se potrivește de minune cu orez basmati sau cu o salată verde pentru o masă echilibrată.

Această rețetă transformă un fel de mâncare obișnuit într-o experiență culinară excepțională, aducând în prim-plan creativitatea și bogăția gusturilor.

Fiecare îmbucătură vă va transporta într-o călătorie gustativă memorabilă, demonstrând că arta culinară nu are limite atunci când vine vorba de combinarea ingenioasă a ingredientelor.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Pui la tava in foi de vita si slanina

Pui la tava in foi de vita si slanina din: pulpe de pui, unt, foi de viţă mai mari, slănină, vin, scobitori, piper, sare. Ingrediente: 12 pulpe de pui 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin scobitori piper sare Mod de preparare: Speli pulpele, le freci cu piper măcinat şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.