Pui glazurat cu miere, lămâie si tarhon
PrinteazaO reteta delicioasa de pui glazurat cu miere, lamaie si tarhon din: piept de pui, ulei, sare, piper, usturoi, ceapa, lamaie, tarho sau patrunjel si miere.
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 175 g)
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă franţuzească
- 1/2 lămâie
- 4 fire tarhon sau pătrunjel
- 4 linguri miere
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se spală carnea, se şterge şi se prăjeşte de jur-împrejur într-o tigaie, în ulei încins; se sărează şi se piperează.. Se aşază într-o formă de sufleu.
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul.
Se spală lămăia cu apă fierbinte, se şterge, se rade coaja şi se stoarce sucul. Se rup frunzuliţele de tarhon, se pune deoparte o lingură, iar restul se toacă mărunt.
Se amestecă împreuncă cu miere, suc şi coajă rasă de lămâie, ceapă şi usturoi.
Se ung bucăţile de carne cu marinata de miere şi se coc la cuptor cca 20 min., timp în care se stropesc cu marinata.
Se toacă tarhonul pus deoparte şi se presară pe bucăţile de carne chiar înainte de servire. Se oferă alături o garnitură de orez sau crochete de cartofi.
Pui glazurat cu miere, lămâie si tarhon
Pofta buna!