Pui glazurat
PrinteazaPui glazurat din: carne de pui, usturoi, ulei, sos, ghimbir.
- 550 g carne de pui – copane, piept sau aripi, cu pielită
- 3 căţei de usturoi, zdrobit
- 3 linguri ulei de susan
- 3 linguri sirop de arţar
- 2 linguri piure de roşii
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură sos de peşte
- 1 lingură ghimbir măcinat
Pentru salata de varza:
- 4 morcovi, curăţaţi şi răzuiţi mărunt
- 1/2 varză, tocată
- 1 ceapă roşie, tăiată felii subţiri
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri smântână
- zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- 1 lingură sos de chili
Mod de preparare:
Combină ingredientele pentru pui într-o tavă de copt încăpătoare. Amestecă si unge uniform puiul, acoperă cu folia alimentară şi lasă să stea 1 oră.
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Dă la cuptor 30-40 minute, întorcând la jumătatea intervalului, pănă cănd carnea se pătrunde şi pieliţa devine crocantă.
Combină ingredientele pentru salată şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!