Pui Gong Bao

Printeaza

O reteta de pui Gong Bao din: piept de pui, ulei de alune, ardei iute, usturoi, ghimbir, praz, alune, sos de soia, vin de orez, zahar brun, otet de orez, ulei de susan, supa de pui, morcov, castravete, sare, zahar, amidon si orez. Este un fel de mâncare chine­zesc, poate cel mai popular, care s-a răspândit din zona Sichuan în toată China.

Ingrediente:Pui Gong Bao

  • 2 bucati din piept de pui
  • 1 lingura de ulei de alune
  • 2-10 ardei iuti
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g ghimbir feliat foarte subtire
  • 1 fir de praz
  • 85 g alune
  • 4 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita vin de orez sau vin alb, demisec
  • 1 1/2 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita de otet de orez
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 2 linguri de supa de pui
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • sare
  • zahar
  • amidon
  • orez

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron sosul de soia cu vinul de orez şi cu o jumă­tate de linguriţă de zahăr. în acest amestec, pui la marinat pieptul de pui tăiat bucăţele, într-o tigaie sau în wok încingi uleiul şi prăjeşti ardeii iuţi. Adaugi apoi carnea, până devine aurie. Adaugi usturoiul, ghimbirul şi pra­zul.

Prăjeşti totul rapid şi la foc mare, timp de 3-4 minute, până când carnea este făcută. Carnea de pui se face foarte repede, aşa că va fi suficient acest timp. Prepari apoi un sos, amestecând sosul de soia, oţetul de orez, uleiul de susan, supa de pui şi restul de zahăr. Torni sosul în tigaia în care e puiul şi amesteci bine.

Adaugi alunele şi amesteci. Serveşti pre­paratul cald, ornat cu praz tăiat fâşii sau cu coajă de lămâie. Serveşti puiul alături de orez fiert.

Pui Gong Bao

Pui Gong Bao

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • pui gong bao

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.