Pui la grătar cu broccoli
PrinteazaPui la grătar cu broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei gras, ulei, condimente, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic.
- 1 piept de pui
- 450 g broccoli
- 1 ardei gras rosu
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura condimente din legume uscate
- sare
- piper
pentru salata:
- 1 salata verde
- 1/2 ceapa rosie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui in felii groase de 1 cm, pe care le speli, le usuci cu şervete absorbante, le ungi cu puţin ulei, le presari cu piper şi condiment pentru legume, după gust şi le laşi în frigider pentru 1/2 oră, învelite în folie.
Cureţi ardeiul, apoi speli legumele. In 2 linguri de ulei, înăbuşi bucheţelele de broccoli şi ardeiul tăiat în fâşii subţiri.
Torni câte puţină apă şi presari condiment din legume după gust. Păstrezi legumele la cald, cât timp pregăteşti carnea şi salata.
Frigi carnea câte 3 minute pe fiecare parte, stropind-o din când în când cu apă.
Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o tai în fâşii înguste. Tai în rondele fine ceapa curăţată.
Amesteci într-un bol salata, ceapa, uleiul de măsline şi oţetul balsamic. Serveşti friptura alături de salată şi garnitura de legume.
Pui la grătar cu broccoli
Pofta buna!