Pui la gratar cu couscous si mango
PrinteazaO reteta de Pui la gratar cu couscous si mango din: mango, ceapa verde, chimion, otet alb, couscous, marmelada de portocale, mustar boabe si pipet de pui.
- un mango mare, curăţat şi tăiat cubuleţe
- 4 cepe verzi, tăiate
- o linguriţă cu vârf de chimion măcinat
- 3 linguri de oţet alb
- 250g couscous
- 1 linguri marmeladă de portocale
- 2 linguriţe de muştar boabe
- 4 piepţi de pui, fiecare tăiat în 3-4 felii
Mod de preparare:
Se încinge bine grătarul. Se amestecă într-un bol bucăţile de mango şi o parte din ceapa verde, chimionul şi oţetul. Se lasă deoparte. Se pune couscous-ul într-un bol mare, rezistent la căldură. Se toarnă peste couscous 400ml de apă fiartă, apoi se acoperă bolul cu folie de plastic şi sa lasă deoparte.
Se amestecă marmelada cu muştarul. Se pun feliile de piept de pui pe grătar, se ung cu jumătate din compoziţia din marmeladă. După 4-5 minute se întorc şi se ung cu restul marmeladei.
Se ţin încă 4-5 minute, până când carnea se pătrunde şi glazura se caramelizează. Couscous-ul ar trebui să fie deja gata. Se pune în acelaşi vas şi compoziţia cu mango şi se serveşte alături de pui. Se presară deasupra ceapa verde rămasă.
Pui la gratar cu couscous si mango
Pofta buna!