Pui la gratar cu orez
PrinteazaO reteta de pui la gratar cu orez din: piept de pui, sare, unt, piper, orez, ceapa, ardei verde, morcov, unt, sare, piper, patrunjel si rosii.
- 800 g piept de pui
- sare
- 30 g unt
- piper
pentru garnitura:
- 300 g orez cu bobul rotund
- 2-3 fire ceapa
- un ardei verde
- un morcov mic
- 50 g unt
- sare
- piper alb macinat
- 2 legaturi patrunjel
- 1-2 rosii pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui felii, cât se poate de egale, se crestează cu un cuţit foarte bine ascuţit, se unge cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă câteva minute la rece. Separat, se pun 800 ml de apă la fiert cu sare, unt şi legumele curăţate şi spălate.
Se lasă să clocotească şi, după ce au fiert, se scot din supă şi se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă să fiarbă şi, după ce s-a legat, se bagă la cuptor.
Se încinge grătarul, se pun feliile de piept şi se rumenesc bine. Se servesc cu garnitură de orez şi se ornează cu pătrunjel verde şi felii de roşii.
Pui la gratar cu orez
Pofta buna!