Pui la gratar, cu portocala
PrinteazaO reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson.
- 3 bucati piept de pui, taiat orizontal
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita chimen macinat
- coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente
- 1 lingura miere, optional
- 3 linguri ulei de masline
- 150 g paine alba sau ciabatta, rupta bucati
- 25 g nuci de pin sau fulgi de migdale
- 50 g creson
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190T. Presară carnea cu condimentele şi coaja de portocală. încinge grătarul din fontă până când fumegă şi frige carnea 3 minute pe fiecare parte, până când se pătrunde. Lasă deoparte şi taie fâşii groase.
Amestecă portocalele, melasa, 1 lingură ulei de măsline si asezonează.
Stropeşte pâinea şi nucile de pin cu uleiul rămas şi apoi dă la cuptor 6-8 minute, până când se rumenesc. Aşază frunzele de creson pe farfurii, aşază deasupra carnea şi pâinea şi stropeşte cu sosul de portocale si serveste.
Pui la gratar, cu portocala
Pofta buna!