Pui la gratar cu salata
PrinteazaPui la gratar cu salata din: piept de pui, ulei de masline, amestec de condimente, fasole boabe, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, zeama de lamaie, coriandru.
- 2 piepti de pui dezosati, fara piele
- 1/2 lingurita ulei de masline
- 1 lingura amestec de condimente Cajun (1 lingurita de chimion macinat, seminte de coriandru macinate, pudra de ardei dulce.iute si un praf de sare)
pentru salata:
- 400 g fasole boabe din conserva, clatita si scursa
- 2 ardei rosii, taiati cubulete
- 1 avocado, taiat cubulete
- 2 fire ceapa verde, feliate
- 1 lingura de masline
- zeama de la o lamaie
- 1 mana de coriandru proaspat, tocat
Mod de preparare:
Pentru salată, amestecă fasolea, ardeii, avocado şi ceapa într-un bol.
Asezonează după gust, apoi adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie şi lasă bolul deoparte.
Aşază piepţii de pui pe un tocător şi bate-i uşor ca să se aplatizeze puţin.
Pune-i într-un vas, stropeşte-i cu puţin ulei de măsline şi presară condimentele Cajun.
Incinge grătarul sau o tigaie-grill şi frige puiul 5 minute pe fiecare parte, până se pătrunde, aşezându-l în diagonală dacă vrei să se vadă urmele de grătar rumenite.
Adaugă coriandrul în salată, chiar înainte de a-l aduce la masă.
Serveşte puiul întreg sau tăiat felii.
Pui la gratar cu salata
Pofta buna!
Puiul la gratar este pasiunea mea 🙂