Pui gratinat cu arome de Provence
PrinteazaO reteta delicioasa de pui gratinat cu arome de provence din: lamaie, piept de pui, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, ardei gras galben, ardei gras verde, rosii cherry, rozmarin, mustar cu boabe, supa si cascaval.
- 1 lămâie
- 4 fileuri de piept de pui
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 200 g roşii cherry
- 1/2 legătură cimbru
- 2 fire mici de rozmarin
- 3 linguri muştar cu boabe
- 100 ml supă
- 200 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se stoarce sucul de lămâie şi cu el se freacă puiul. Se condimentează şi se prăjeşte în ulei cca 2 min. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se pregătesc legumele. Se taie bucăţi ceapa verde şi ardeii graşi. Se taie jumătăţi roşiile cherry.
Se curăţă cimbrul şi rozmarinul şi se toacă; se amestecă împreună cu muştarul. Legumele se aşază într-o formă de sufleu şi se stropesc cu supă. Se unge carnea cu muştar şi se aşază pe legume. Se presară caşcaval şi se coace la cuptor cca 30 min. Eventual se presară rozmarin.
Pui gratinat cu arome de Provence
Pofta buna!