Pui gratinat cu ardei iute si lamaie
PrinteazaPui gratinat cu ardei iute si lamaie din: usturoi, ceapa frantuzeasca, ardei iuti verzi murati, suc de lamaie, sare, piper, unt, file de piept de pui, faina, lapte, supa de legume, nucsoara, parmezan.
Ingrediente:
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa frantuzeasca
- 2 ardei iuti verzi murati
- 2 linguri suc de lamaie
- sare, piper
- 500 g file de piept de pui
- 1 lingura unt
- 1 lingurita faina
- 100 ml lapte
- 100 ml supa de legume
- nucsoara
- 3 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul, ceapa franţuzească şi ardeii iuţi; se amestecă împreună cu uleiul de măsline şi 2 linguri suc de lămâie; se sărează şi se piperează. Se taie bucăţi carnea şi se aşază în această marinată; se amestecă şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se prepară un sos Bechamel: se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă făina; se căleşte, amestecând.
Se toarnă laptele şi supa şi .se lasă să dea într-un clocot. Se reduce apoi focul la nivelul mijlociu şi se lasă să mai fiarbă 5 min., amestecând din când în când. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se adaugă 1 lingură suc de lămâie şi parmezan.
Se toarnă sosul Bechamel peste carnea de pui din formă şi se coace totul la, cuptorul pregătit, timp de cca 30 min. Se scoate apoi din cuptor şi se condimentează cu piper . proaspăt râşnit. Se ornează cu verdeaţă.
Pui gratinat cu ardei iute si lamaie
Pofta buna!