Pui grecesc cu măsline si foi de viţă
PrinteazaPui grecesc cu măsline si foi de viţă
- 1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g
- zeama şi coaja rasă ale unei lămâi
- sare, piper măcinat
- 200 g ceapă
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu unt lichid
Mod de preparare:
Tai puiul în opt bucăţi, îl freci cu coaja de lămâie, presari zeamă de lămâie şi dregi cu sare şi piper. Il pui într-o tavă unsă.
Cureţi ceapa şi o tai în patru sau în opt, apoi o aşezi lângă pui. Amesteci uleiul de măsline cu untul şi le torni peste pui.
Laşi în cuptorul încins la 2000 C în jur de 35 de minute. Aşezi pe o farfurie cu foi de viţă, cu roşii mici şi măsline negre. Serveşti cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Foarte bun a iesit acest pui cu masline. Sigur o sa mai fac.
Foarte bun acest pui cu masline. Sigur o sa mai fac.