Pui grecesc
PrinteazaO reteta de pui grecesc din: piept de pui, ghimbir, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline.
- 500 gr piept de pui
- o linguriţă rasă de ghimbir
- 6 căţei de usturoi zdrobiţi
- zeama de la o lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Pieptul de pui se lasă în frigider, timp de o oră cu un sos. Sosul se prepară dintr-o linguriţă de ghimbir ras, usturoi zdrobit, zeamă de lămâie, ulei de măsline, cimbru şi piper.
După o oră, puiul se pune în tigaia bine încinsă, întorcându-l des, ca să se facă uniform, fără să se usuce. Când e rumen, îi potriveşti un sos de usturoi (câţiva căţei zdrobiţi şi frecaţi cu ulei de măsline şi puţină apă) şi o salală de castraveţi cu iaurt şi usturoi.
Pui grecesc
Pofta buna!