Pui cu gutui şi smântână

Printeaza

O reteta de pui cu gutui si smantana din: piept de pui, gutui, smantana, ceapa, ulei de masline, zahar, rozmarin, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:Pui cu gutui şi smântână

  • 500g piept de pui
  • 3 gutui mari
  • 300g smântână de gătit (nefermentată)
  • 1 ceapă
  • 50ml ulei de măsline
  • 2 linguri de zahăr
  • 2-3 fire de rozmarin
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi gutuile, tăiaţi-leîn două pe verticală, scoateţi- le miezul lemnos şi seminţele, apoi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în cubuleţe.

Căliţi cubuleţele de gutuie în uleiul încins, 3-4 minute, adăugaţi ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt.

După 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui tăiat în bucăţele.

Prăjiţi toate acestea 5-6 minute la foc mic, amestecând din când în când.

După ce se rumenesc puţin adăugaţi zahă­rul, smântână, rozmarinul şi potriviţi de sare şi piper.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, până când sosul se îngroaşă.

Serviţi preparatul cald presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Pui cu gutui şi smântână

Pui cu gutui şi smântână

Pofta buna!

 


 

Poate te intereseaza si:

 

Piept de pui la cuptor cu gutui

Piept de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt, ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui mici 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite cu cimbru tocat 250 […]

Piept de pui cu gutui si cimbru

Piept de pui cu gutui si cimbru din: piept de pui, gutui, zahar, faina, unt, ramurele de cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 2-3 gutui 2 linguri zahar 1 lingura faina 150 g unt 2 ramurele de cimbru sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi carnea de pui în unt până când […]

 

Pui cu prune si gutui

O reteta delicioasa de pui cu:prune, gutui, zahar, faina, apa, vin alb, sare, ulei. Ingrediente: 1 pui mare (sau 1 kg ciocănele) 1/2 kg prune 1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin alb sare ulei   Mod de preparare: Speli puiul (ciocănelele), îl sărezi şi îl căleşti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.