Speli puiul și îl porționezi. Îl prepari cu sare și îl ungi cu ulei. Îl așezi într-o tavă unsă cu ulei și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
După 15 minute, stropești bucățile cu vinul.
Continui coacerea la foc mediu și, periodic, scoți tava și stropești bucățile cu sosul format în tavă.
În acest timp, decojești roșiile, le tai mărunt și, pe cât posibil, le cureți de semințe.
Când puiul e gata, îl scoți din tavă și scurgi sosul într-un vas. Amesteci sosul din tavă cu făina, smântâna, sare și piper după gust.
Îl fierbi la foc mic, pentru aproximativ 10 minute, după care adaugi roșiile fierte.
Așezi carnea pe un platou și peste bucăți pui sosul. Presari deasupra verdeața fin tocată și servești mâncarea cu mămăliguță.
Pui haiducesc Ingrediente: 3 pui mijlocii 1 dl ulei 4-5 buc. rosii bine coapte 1 pahar vin 100 gr. smintina sare piper patrunjel verde tocat Mod de preparare: Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. In timpul […]
Pilaf haiducesc din: orez, rosii, ulei, patrunjel, ceapa, ciuperci, piper, morcovi, telina, concentrat de legume. Ingrediente: 1 1/2 cană orez cu bob natural 4-5 roşii ulei pătrunjel 4-5 cepe verzi 1 cutie ciuperci piper măcinat 3 morcovi 1 ţelină mică concentrat de legume Mod de preparare: Intr-un castron, speli orezul cu o jumătate de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.