Pui hawaiian
PrinteazaPui hawaiian din: piept de pui, sos de soia, ulei, ardei rosu,ceapa verde, ananas, amidon de porumb, sare, apa, suc de ananas, boia.
- 500 g piept de pui
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 ardei rosu
- 3 cepe verzi (doar partea verde)
- 300 g ananas
- 1 lingura amidon de porumb
- sare
- 3 linguri apa
- 2 linguri suc de ananas
- 1 lingurita boia
Mod de preparare:
Pieptul de pui il tai bucati si il pui intr-un bol. Peste bucatile de piept de pui adaugi 1 lingurita de boia, 2 linguri ulei, 2 linguri sos de soia, sare. Amesteci bine ingredientele. Dupa aceea pui o folie deasupra bolului si-l dai la frigider.
Lasi carnea la marinat pentru cel putin 20 de minute, in frigider. Cat carnea sta la marinat, tai ananasul in jumatate.
O parte o pui deoparte, pentru ca vei folosi doar jumatate.
Jumatatea pe care o folosesti trebuie curatata sau, daca doresti sa folosesti coaja ca mine, atunci tai miezul cu grija, in bucati.
Cureti, speli si tai ardeiul. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, iar cand acesta incepe sa sfaraie, adaugi bucatile de ardei, ii lasi la calit 3 minute, dupa care pui bucatile de ceapa, spalate si taiate inainte.
Lasi si ceapa la calit pentru 2 minute, dupa care adaugi carnea. Sosul ramas de la carne il poti arunca.
Lasi la prajit, pana cand carnea e patrunsa bine si pui bucatile de ananas.
Amesteci amidonul de porumb cu apa si sucul de ananas, apoi torni peste legume si carne. Amesteci bine si mai fierbi putin, dupa care lasi preparatul sa se raceasca.
Servesti puiul cu orez.
Pui hawaiian
Pofta buna!