Pui cu iaurt condimentat
PrinteazaO reteta de pui cu iaurt condimentat din: carne de pui, iaurt, usturoi, ceapa, ghimbir, caju, miez de nuca, migdale, stafide, cardamom, seminte de mac, scortisoara, unt ghee, menta si sare.
- 500 g carne de pui, tăiată bucăţi
- 1 ceaşcă de iaurt gras
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 ceapă
- 50 g ghimbir ras
- 100 g caju
- 25 g miez de nucă
- 25 g migdale curăţate
- 15 g stafide
- 3 seminţe cardamom verde
- 75 g seminţe de mac
- 1/2 baton scorţişoară
- 4 linguri unt ghee
- mentă proaspătă
- sare
Mod de preparare:
Pasează în blender ghimbirul ras, usturoiul curăţat şi puţină apă. Incălzeşte untul ghee într-o cratiţă şi, când s-a încins bine, adaugă scorţişoara, ceapa şi seminţele de cardamom întregi. Căleşte-le bine, apoi pune nucile, migdalele şi stafidele.
Adaugă bucăţile de carne de pui şi prăjeşte-le până când îşi schimbă culoarea. Toarnă pasta de ghimbir cu usturoi, iaurtul şi sărează, după gust. Acoperă vasul cu un capac şi fierbe totul 15 minute.
Adaugă seminţele de mac, nucile caju tocate şi frunzele de mentă şi lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. Serveşte preparatul fierbinte.
Pui cu iaurt condimentat
Pofta buna!