Pui cu ierburi aromate
PrinteazaPui cu ierburi aromate din: pui, sare, piper, boia de ardei dulce, lamai, cimbru, unt, ierburi aromate.
- 1 pui grill (circa 1,2 kg)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 lamai
- 3 crengute cimbru
- 3 linguri unt moale
- 3 linguri ierburi aromate, tocate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Frecaţi puiul cu mirodeniile. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte şi tăiaţi una dintre ele felii rotunde.
Puneţi-o într-un vas împreună cu puiul şi cimbrul şi daţi-le cca. 50 de minute la cuptor.
Daţi a doua lămâie pe râzătoare, apoi stoarceţi-o. Amestecaţi coaja şi sucul de lămâie cu untul şi ierburile tocate şi ungeţi puiul cu acest amestec, apoi lăsaţi-l cca. 10 minute la cuptor.
Stingeţi cuptorul şi mai lăsaţi-l 10 minute.
Pui cu ierburi aromate
Poftă bună!