Pui cu ierburi aromatice
PrinteazaPui cu ierburi aromatice din: pui, ceapa rosie, ceapa alba, usturoi, tarhon, miere, cimbru, scortisoara, ardei iute, ulei de masline, sos de soia, gem de prune, vin alb, sare, piper, conopida.
- un pui
- 4 cepe rosii
- doua cepe albe
- 6 catei de usturoi
- 3 fire de tarhon
- doua linguri cu miere
- 4 fire de cimbru
- scortisoara
- un ardei iute
- 100 ml ulei de masline
- sos de soia
- gem de prune
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- conopida
Mod de preparare:
Cepele roşii şi cepele albe se curăţă, se spală şi se taie sferturi sau peştişori. Usturoiul se curăţă, se spală şi se lasă întreg.
Intr-un bol se amestecă mierea cu o jumătate de linguriţă cu scorţişoară, o lingură cu gem de prune, ardeiul iute tocat mărunt şi două linguri cu sos de soia.
Se presară cimbru şi tarhon tocat, se adaugă uleiul de măsline şi vinul alb. Se condimentează şi se amestecă totul.
Puiul se taie bucăţi, se spală, se scurge de apă şi se pune într-o tavă adâncă. Se presară deasupra ceapa, se aranjează în tavă, apoi se toarnă deasupra marinata din bol.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace carnea la foc mediu până devine aurie şi poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.
Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească zece minute.
Se serveste totul cald, ca atare sau cu salata, conopida sau facuta piure.
Pui cu ierburi aromatice
Pofta buna!