Pui impanat
PrinteazaPui impanat
- 1,750 kg pui
- 80 g şuncă
- 80 g limbă ajumată
- 1 kg spanac
- 2 ouă
- 8-10 coşuleţe coapte din foitaj sau aluat fraged
- 300 g ciuperci
- 100 g zarzavat
- 2 linguri sos brun
- 1 pahar vin dulceag
- 2 linguri făină
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- 2 linguri smantană
- 150 g unt
Mod de preparare:
Se spală puiul şi se şterge cu un şervet. Şunca şi limba se taie julien mare. Se împănează puiul la piept cu unt, zarzavatul tăiat şi puţină apa se dă la cuptor 45 minute.
Cînd este gata, se scoate puiul şi în tavă se face sosul cu puţină făină, vin şi sos brun se firebe 10 minute şi se strecoară.
Puiul se taie bucăţi, se aşază pe platou garnisit cu coşuleţele umplute cu ciupercile preparate cu smantană şi mărarul tocat şi chiftele de spanac .
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
Foarte gustos!