Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor
PrinteazaPui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor din: compot de ananas, ardei roşu, sos chilii, ketchup, zahăr brun, ghimbir proaspăt, usturoi, oţet de orez, piepţi de pui, ulei, faina, praf de copt, mălai, sifon.
Ingrediente:
- 1 compot de ananas
- 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- un strop de sos chilii
- 6 linguri cu ketchup
- 4 linguri cu zahăr brun
- 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- 4 linguri cu oţet de orez
Pentru pui:
- 3-4 piepţi de pui, fără piele, tăiaţi în bucăţi
- ulei pentru prăjit
- 100 g făină
- 5 g praf de copt
- puţină sare
- 1 lingură rasă cu mălai
- 100 ml sifon, rece
Mod de preparare:
Pentru sos, pune toate ingredientele într-o tigaie şi adu la fierbere, amestecând până se dizolvă zahărul. Redu focul şi amestecă uşor până când sosul se îngroaşă, iar ardeiul s-a înmuiat.
Pentru pui, încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă sau friteuză. Pune făina, sarea şi mălaiul într-un castron şi amestecă-le cu sifonul, până obţii un aluat.
Dă bucăţile de pui prin acest aluat, apoi pune-le în tigaie. Prăjeşte câte 6-8 bucăţi deodată, timp de 5-7 minute, pe toate părţile, până când aluatul a devenit auriu şi crocant.
Cu o spumieră, scoate bucăţile de pui din tigaie şi lasă-le la scurs pe un platou acoperit cu hârtie de bucătărie.
Pui in aluat cu sos de ardei dulce-acrisor
Pofta buna!