Pui in aluat cu sos de smantana
PrinteazaPui in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina, smantana, parmezan.
- 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele
- sare și piper
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa, fin tocata
- 1 lingura de unt
- 200-300g ciuperci uscate
- 2 linguri patrunjel, tocat
- ¼ ceașca vin alb
- 200gr gorgonzola
- 2 foi de aluat
- 1 ou batut cu 1 lingura de apa
Ingrediente sos de smantana:
- 1 lingura de unt
- ½ lingura de faina
- ½ ceasca smantana
- 2 linguri sos in care ati gatit ciupercile
- ¼ ceașca parmezan ras
Mod de preparare:
Puneti ciupercile uscate intr-un castron cu apa clocotita si lasati pentru 30 de minute. Scoateti din castron si taiati bucatele.
Taiati fiecare piept de pui bucati potrivite si asezonati cu sare si piper pe ambele parti. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie la foc mediu si gatiti ceapa, adaugand un varf de cuțit de sare, aproximativ 15-20 de minute.
Transferați ceapa pe o farfurie.
Puneti in tigaie restul de unt si adaugati ciupercile tocate. Gatiti timp de 5-6 minute, apoi se adauga vinul, patrunjelul, și un vârf de cuțit de sare.
Fierbeti la foc mic, pana se evapora vinul. Transferați ciuperci pe o farfurie mica, rezervand doua linguri de sos pentru sosul de smantana. Adaugati o lingura de ulei in tigaie si adaugati pieptul de pui.
Gatiti cateva minute pe ambele parti. Se transfera pe o farfurie.
Preincalziti cuptorul la 200C.
Plasati foile de aluat pe o suprafata de lucru unde ati presarat faina. Puneti jumatate din gorgonzola, jumatate din amestecul de ciuperci si jumatate din ceapa caramelizata. Adaugati pieptul de pui in partea de sus.
Ungeti foaia de aluat pe toate laturile cu amestecul de ou cu apa. Rulati aluatul astfel incat sa inveliti umplutura. Puneti intr-o tava pe o foaie de copt.
Procedati la fel cu cealalta foaie de aluat si restul de branza,ciuperci, ceapa si piept de pui. Ungeti cu restul de amestec de ou si pe deasupra. Coaceti pentru 30 minute.
Intre timp preparati sosul de smantana. Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu. Adaugati faina , smantana, amestecand continuu pana se omogenizeaza si se ingroasa.
Adaugați sosul de ciuperci si fierbeti timp de doua minute.
Reduceti focul la mic si se incorporeaza parmezanul. Amestecati pana se topeste. Scoateti puiul din cuptor, lasati sa se raceasca, taiati si serviti cu sos de smantana.
Pofta buna!