Pui in aluat cu vin
PrinteazaO reteta delicioasa de pui in aluat din: pulpe de pui dezosate, foaie de aluat, ou, rosii, ciuperci, masline, usturoi, vin alb, patrunjel, ulei si sare.
- 700 g de pulpe dezosate
- 1 foaie de aluat
- 1 ou
- 300 g roşii
- 300 g ciuperci
- 100 g măsline
- 2 căţei de usturoi
- 150 ml vin alb
- 1 frunză de dafin
- pătrunjel/mărar verde
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Incinge 3-4 linguri cu ulei într-o tigaie adâncă împreună cu usturoiul zdrobit. Taie pulpele în fâşii înguste şi adaugă-le în tigaie. Ţine pe foc până Se rumenesc.
Toarnă vinul, iar când alcoolul s-a evaporat, adaugă măslinele, roşiile decojite şi tocate mărunt, ciupercile feliate, foaia de dafin, verdeaţa tocată.
Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă domol. Când toate ingredientele s-au pătruns, iar sosul a scazut de deoparte si lasa preparatul sa se racoreasca. Pune totul într-un vas de yena. Intinde foaia de aluat şi aşaz-o deasupra vasului. Ai grijă să îndeşi bine marginile!
Taie aluatul pe mijloc, unge cu ou bătut şi dă la cuptor pentru 25-30 de minute.
Pui in aluat
Pofta buna!