Pui în crustă de orez şi lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de pui in crusta de orez si lamaie din: piept de pui, orez basmati, apa, ou, faina, ulei de floarea soarelui, sare, lamai, amidon, ulei de susan, zahar si felii de lamaie.
- 2 piepţi de pui
- 60 g orez basmati
- 120 ml apă
- 1 ou
- 3 linguri faină
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- sare
pentru sos:
- 2 lămâi
- 1 linguriţă amidon
- 2 linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui)
- 1 linguriţă zahăr
pentru decor:
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Fierbe orezul în 120 ml de apă cu sare până când se înmoaie bine, fară a scădea însă complet lichidul. Pasează-l în blender până când obţii o cremă densă şi compactă. Las-o să se răcească, apoi încorporează oul şi coaja rasă de lămâie (doar partea galbenă).
Taie piepţii de pui în două, apoi transversal, în aşa fel încât să obţii fileuri cu grosimea de 1,5 cm, apoi tăvăleşte-le prin faină. Trece fileurile de pui prin pasta de orez cu ou şi prajeşte-le în baie încinsă de ulei până când se fac aurii şi crocante la exterior, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă.
Intre timp, stoarce lămâile şi strecoară zeama, pune-o într-o crăticioară, adaugă zahărul şi puţină apă şi fierbe la foc mic până când lichidul începe să scadă; adaugă amidonul şi fierbe totul până când se îngroaşă puţin, pune uleiul şi bate bine cu telul pentru a obţine o emulsie. Taie bucăţile de pui în felii subţiri, glasează-le cu sos, potriveşte gustul cu sare şi decorează cu felii de lămâie.
Pui în crustă de orez şi lămâie
Pofta buna!