Pui in crusta
PrinteazaPui in crusta din: pui, faina, sare, albusuri, unt, lamaie, rozmarin si piper.
- 1 pui
- 600 g faina
- 400 g sare
- 4 albusuri
- 3 linguri cu unt
- 1 lamaie
- rozmarin
- piper
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sarea şi albuşurile. Toarnă treptat 250 ml de apă şi frământă până ce obţii un aluat mai tare. Acoperă-I cu o folie si dă-l la rece 30 de minute. Pune într-un castronel untul cu piper proaspăt măcinat şi rozmarin după gust şi unge bine puiul cu acest amestec.
La final, stropeşte carnea cu zeamă de lămâie. împarte aluatul în două şi întinde tot atâtea foi potrivit de groase.
Aşază una dintre ele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pune deasupra puiul. Acoperă cu cea de-a doua foaie si lipeşte foarte bine cele două foi. Dă tava la cuptorul înfierbântat şi lasă la foc domol vreo 90 de minute.
Puiul trebuie să se pătrundă lent (carnea să iasă cât mai fragedă). După ce scoţi din cuptor tava, las-o să se răcorească vreo 20 de minute şi abia apoi îndepărtează crusta. Serveşte puiul imediat, cu garnitură de legume şi o salată crocantă.
Pui in crusta
Pofta buna!