Pui in must alb
PrinteazaO reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana.
Ingrediente:
- 1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg)
- 400 ml must alb
- 200 ml supă de carne sau apă
- 3 linguri ulei de măsline
- zeama de la 1/2 de lămâie
- sare
- piper
- boia dulce
- cimbru
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Speli bine pulpele şi, dacă preferi, le tai în bucăţi mai mici. Freci foarte bine carnea cu sare, piper şi boia dulce.
Aşezi puiul într-o tavă mică şi înaltă, torni mustul, zeama de lămâie, supa, uleiul, presari cimbru din belşug şi dai la cuptor pentru 1 oră (carnea trebuie să fie bine rumenită şi foarte pătrunsă).
Strecori sosul, îl potriveşti de sare, îl pui câteva minute pe foc, îl amesteci cu smântână şi îl serveşti în sosieră.
Dacă doreşti, poţi adăuga in must câţiva căţei de usturoi pisaţi.
Pofta buna!