Pui in must alb

Printeaza

O reteta deliciosa de pui cu: must alb, supa de carne, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce, cimbru, smantana.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe superioare (sau 1 pui întreg)
  • 400 ml must alb
  • 200 ml supă de carne sau apă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 lingură smântână

 

Mod de preparare:

Speli bine pul­pele şi, dacă preferi, le tai în bucăţi mai mici. Freci foarte bine carnea cu sare, piper şi boia dulce.

Aşezi puiul într-o tavă mică şi înaltă, torni mus­tul, zeama de lămâie, supa, uleiul, presari cimbru din bel­şug şi dai la cuptor pentru 1 oră (carnea trebuie să fie bine rumenită şi foarte pătrunsă).

Strecori sosul, îl potriveşti de sare, îl pui câteva minute pe foc, îl amesteci cu smântână şi îl serveşti în sosieră.

Dacă doreşti, poţi adăuga in must câţiva căţei de usturoi pisaţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.