Pui in paste
PrinteazaPui in paste din: paste, piept de pui, ceapa, ardei, rosii, oua, ciuperci, ulei.
- 2 paste conchiglioni
- 1 piept de pui dezosat
- 200 g afumătură fără os
- 1 ceapă roşie
- 2 ardei graşi
- 2 roşii
- 6 ouă de prepeliţă
- 5-6 ciuperci
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă legume deshidratate
- mărar verde
- smântână
Mod de preparare:
Se clocoteşte 1 l de apă cu un praf de sare; se pun pastele să fiarbă al dente. Se scot şi se lasă la răcit.
Se căleşte afumătura tăiată cubuleţe cu ceapa tocată, ciupercile feliate, pieptul de pui tăiat cubuleţe, ardeiul şi roşiile mărunţite. Se potriveşte de sare şi piper, se ia de pe foc şi se presară mărar tocat.
Se umple fiecare scoică, apoi se sparg deasupra câte 3 ouă. Se aşază într-o tavă, se adaugă apă cu legume deshidratate şi puţin ulei de măsline; se dau la cuptor până se coc ouăle.
Se servesc calde, cu smântână şi mărar.
Pofta buna!