Pui in sos balsamic
PrinteazaPui in sos balsamic
- 3 roşii
- 4 file de piept de pui (a 150 g)
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 ml supă
- 2 linguri oţet balsamic
- 12 cartofi mici, fierţi, curăţaţi de coajă
- 1 lingură unt
- 1 lingură zahăr
- sare, piper
- eventual 2-3 linguriţe de amidon
Preparare:
Scrijeliţi roşiile cu un cuţit, opăriţi-le, apoi turnaţi apă rece peste ele şi în cele din urmă îndepărtaţi-le coaja. După aceea tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi carnea de pui cu apă rece, uscaţi-o cu un şervet de bucătărie şi prăjiţi-o în uleiul de măsline până capătă o culoare aurie.
Stingeţi cu supă şi oţet balsamic, apoi lăsaţi totul circa 18 minute să fiarbă înăbuşit. Caramelizaţi cartofii în untul şi zahărul pregătite. Luaţi pieptul de pui şi băgaţi-l la cuptorul încins.
Puneţi roşiile tăiate cubuleţe în sosul de la friptură. Condimentaţi-l cu sare şi piper şi eventual legaţi-l cu puţin amidon. Asezonaţi carnea cu sosul de oţet balsamic şi serviţi-o alături de cartofii caramelizaţi. Eventual, ornaţi totul cu verdeaţă şi piper.
Pofta buna!
Foarte buna combinatia de pui cu sos balsamic. O sa mai repet reteta.