Pui in sos balsamic

Printeaza

Pui in sos balsamic

Ingrediente:Pui in sos balsamic

  • 3 roşii
  • 4 file de piept de pui (a 150 g)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 ml supă
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 12 cartofi mici, fierţi, curăţaţi de coajă
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură zahăr
  • sare, piper
  • eventual 2-3 linguriţe de amidon

Preparare:

Scrijeliţi roşiile cu un cuţit, opăriţi-le, apoi turnaţi apă rece peste ele şi în cele din urmă îndepărtaţi-le coaja. După aceea tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi carnea de pui cu apă rece, uscaţi-o cu un şervet de bucătărie şi prăjiţi-o în uleiul de măsline până capătă o culoare aurie.

Stingeţi cu supă şi oţet balsamic, apoi lăsaţi totul circa 18 minute să fiarbă înăbuşit. Caramelizaţi cartofii în untul şi zahărul pregătite. Luaţi pieptul de pui şi băgaţi-l la cuptorul încins.

Puneţi roşiile tăiate cubuleţe în sosul de la friptură. Condimentaţi-l cu sare şi piper şi eventual legaţi-l cu puţin amidon. Asezonaţi carnea cu sosul de oţet balsamic şi serviţi-o alături de cartofii caramelizaţi. Eventual, ornaţi totul cu verdeaţă şi piper.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna combinatia de pui cu sos balsamic. O sa mai repet reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.