Pui in sos de caise
PrinteazaPui in sos de caise din: piept de pui, ghimbir, hasma, usturoi, ulei de susan, sos de soia, pasta de chili, ceapa, dulceata de caise.
- 700 g fileuri de piept de pui
- 1 buc. ghimbir proaspăt (cca 4 cm)
- 1 hasmă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de susan deschis la culoare
- 6 linguri sos de soia de culoare deschisă
- 1 fir iarbă de lămâie
- 1/2 linguriţă Sambal Oelek (pastă de chili indoneziana)
- 2 linguri suc de lămâie verde
- 4 cepe verzi
- 4 linguri dulceaţă de caise
- 2-3 linguri ulei de prăjit
Mod de preparare:
Se taie fileurile de piept de pui in bucăţi mari, cca 2 cm. Se curăţă ghimbirul, hasma si usturoiul şi se taie mărunt.
Se amestecă jumătate din ghimbir cu usturoi, ulei de susan şi 3 linguri de sos de soia. Se curăţă iarba de lămâie, se spală, se taie mărunt şi se adaugă peste compoziţie.
Se adaugă carnea de pui şi se amestecă. Se lasă carnea acoperită cu capac în frigider, cel puţin 3 ore, indicat ar fi peste noapte, la marinat.
Se amestecă restul de ghimbir cu Sambal Oelek (pastă de chili indoneziana) şi cu sucul de lămâi verzi. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie rondele. Se amestecă dulceaţa de caise cu rondelele de ceapă verde.
Se încinge uleiul într-un wok şi se prăjeşte carnea de pui, amestecând. Peste carnea aproape prăjită se presară puţină nwinadă. Carnea se serveşte împreună cu sosul.
Pui in sos de caise
Pofta buna!