Pui in sos de ciuperci
PrinteazaPui in sos de ciuperci din: piept de pui, ceapa, usturoi, smantana, faina, ciuperci, ulei, sare, piper.
- un piept de pui
- o ceapă
- un căţel usturoi
- 350 ml smântână de gătit
- o lingură făină
- 10 ciuperci proaspete
- ulei sau unt pentru prăjit
- un cub concentrat de pui
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se rumeneşte în ulei sau unt aproximativ 20 de minute. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul feliat, ciupercile feliate şi un cub de concentrat. Se lasă 10 minute.
Se toarnă 500 ml apă şi se lasă la fiert, cu capac, aproximativ 10 minute. Se amestecă făina cu smântână, se toarnă peste carne şi se mai lasă 15 minute la fiert.
Se serveşte cu pătrunjel, după ce se potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!