Pui in sos de marar
PrinteazaPui in sos de marar din: pui, ulei, sare, faina, ceapa, otet, smantana, marar, zahar.
Ingrediente:
- 2 pui potriviti
- 2 linguri ulei
- sare
- 2 linguri fiana
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita otet
- 2 dl smantana
- 2 legaturi marar
- 1-2 lingurite zahar
Mod de preparare:
Puiul curăţat îl tai în mod obişnuit, în bucăţi potrivite şi îl dai cu sare şi piper. Pui uleiul la încins şi prăjeşti bucăţile de carne.
După ce carnea este prăjită pe ambele părţi, o scoţi pe o farfurie. în uleiul rămas pui făina şi o laşi să se rumenească puţin, după care o subţiezi cu puţină apă (aproximativ un păhărel).
Pui ceapa întreagă, curăţată, mărarul tocat fin şi adaugi şi carnea de pui prăjită. Fierbi până ce carnea se înmoaie, după care scoţi ceapa întreagă şi o poţi servi la masă dacă îţi place.
Apoi potriveşti gustul cu sare, puţin oţet şi zahăr. Amesteci şi, la sfârşit adaugi şi smântână, apoi serveşti puiul cu garnitură de orez.
Pui in sos de marar
Pofta buna!