Pui în sos gorgonzola
PrinteazaPui în sos gorgonzola din: piept de pui, branza gorgonzola, ulei, ardei gras, ceapa, smantana, parmezan, marar, unt, sare, piper.
- 700 g piept de pui
- 200 g branza gorgonzola
- 50 ml ulei
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 250 ml smantana de gatit
- 2 linguri parmezan
- 1 legatura marar
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi ştergeţi-o cu şerveţele. Prăjiţi pieptul de pui în ulei, la foc mare până când se rumeneşte bine pe toate părţile, apoi scoateţi-l pe o farfurie şi tăiaţi-l în feliuţe de circa 5mm grosime. Acoperiti-l şi păstrati-l la cald.
Tocaţi julienne ceapa curăţată şi spălată, după care căliţi-o în unt. Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi ardeiul gras, gorgonzola, feliile de piept de pui şi smântână. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 4-5 minute, apoi la final adăugaţi parmezanul şi mărarul tocat mărunt.
Amestecaţi bine şi lăsaţi să mai dea în 2-3 clocote. Serviţi preparatul cald.
Pui în sos gorgonzola
Pofta buna!