Pui in sos picant de capsuni
PrinteazaPui in sos picant de capsuni din: lamaie, ulei de masline, miere, coriandru, piept de pui, sare, piper, capsuni, ardei iute, ceapa rosie, limeta.
- 2 lamai, coaja + sucul
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita miere
- ½ ceasca frunze de coriandru, tocat marunt
- 4 felii subtiri piept de pui fara piele, dezosat
- sare
- piper negru
Ingrediente sos:
- 2 cesti capsuni, cuburi
- 1 ardei iute jalapeño, fara semințe si tocat marunt
- ¼ ceasca plus 1 lingura ceapa rosie, tocata
- 1 ½ linguri coriandru, tocat
- ½ limeta, stoarsa
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent, amestecati impreuna coaja, suc de lamaie, ulei de masline, miere si coriandru cu un varf de cutit de sare. Puneti fiecare piept de pui intre doua bucati de folie de plastic. Bateti bine cu ciocanul de snitele.
Puneti pieptul de pui in vasul de copt si acoperiti cu sos. Dati la frigider timp de cel putin 20 de minute. Intre timp, puneti toate ingredientele pentru sos intr-un bol mediu.
Se amesteca usor ingredientele cu o furculita si se condimenteaza cu sare, dupa gust.
Dati la frigider pana la servire.
Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare. Scoateti pieptul de pui din marinata si uscati. Asezonati ambele laturi ale fiecarui piept cu sare si piper negru. Se adauga carnea pe gratar, se frige timp de aproximativ 3 ½ minute pe fiecare parte.
Scoateti carnea de pui pe o farfurie si se serveste cu sosul picant de capsuni.
Pofta buna!