Pui in sos provensa

Printeaza

Pui in sos provensa din: ciocanele de pui, rosii, masline, usturoi, vin, ulei, ceapa, sare, piper, ardei, ierburi.

Ingrediente:Pui in sos provensa

  • 1 kg ciocănele de pui
  • 4 roşii mari
  • 6 roşii cherry
  • 100 g măsline
  • 5 căţei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 1 vârf de cuţit cu ierburi de Provence
  • câteva frunze de salvie
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri cu făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală şi sărează ciocănelele, tăvăleşte-le prin făină şi perpeleşte-le pe toate părtile în uleiul încins, după care scoate-le pe un şervet.

Curăţă legumele şi feliază un ardei, toacă o ceapă solzişori. Căleşte-le puţin în uleiul rămas. Cealaltă ceâpă, toac-o mărunt, la fel ardeiul şi roşiile mari. Fie le laşi aşa, fie le pasezi fin, cu blenderul.

Pune într-o tavă mare de yena ciocănelele, adaugă legumele călite, frunzele de dafin, roşiile cherry, căţeii de usturoi, măslinele, sosul de legume, presară puţină sare, ierburile de Provence şi toarnă vinul.

Dă vasul la cuptor pentru 20-30 de minute.

Scoate tava din cuptor, lasă câteva minute mâncarea să se răcorească, apoi presară frunzele de salvie şi serveşte cu pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.