Pui in stil italian
PrinteazaPui in stil italian din: pui, rosii, ardei, usturoi, ceapa, ghimbir, piper, ulei, vin, busuioc, sare.
- 2 kg pui
- 700 g roşii
- 1 ardei gras roşu
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă de ghimbir tocat
- 1 linguriţă de piper măcinat
- 100 ml ulei
- 150 ml vin alb
- busuioc
- sare
Mod de preparare:
Pârleşte şi porţionează puiul, freacă bucăţile cu sare şi rumeneşte-le în ulei (cinci minute pe fiecare parte).
Scoate-le pe un platou şi pune în grăsimea rămasă ceapa tăiată julien şi ardeiul tocat mărunt. Toarnă vinul şi lasă la scăzut. Adaugă roşiile cubuleţe (după ce le-ai decojit).
Când dă în clocot, pune în sos puiul, ghimbirul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Lasă pe foc zece minute, apoi dă la cuptor o jumătate de oră sau până când scade. La servire, decorează cu busuioc.
Pui in stil italian
Pofta buna!