Pui in stil italian

Printeaza

Pui in stil italian din: pui, rosii, ardei, usturoi, ceapa, ghimbir, piper, ulei, vin, busuioc, sare.

Ingrediente:Pui_in_stil_italian

  • 2 kg pui
  • 700 g roşii
  • 1 ardei gras roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă de ghimbir tocat
  • 1 linguriţă de piper măcinat
  • 100 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Pârleşte şi porţionează puiul, freacă bucăţile cu sare şi rumeneşte-le în ulei (cinci minute pe fiecare parte).

Scoate-le pe un platou şi pune în grăsimea rămasă ceapa tăiată julien şi ardeiul tocat mărunt. Toarnă vinul şi lasă la scăzut. Adaugă roşiile cubuleţe (după ce le-ai decojit).

Când dă în clocot, pune în sos puiul, ghimbirul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Lasă pe foc zece minute, apoi dă la cuptor o jumătate de oră sau până când scade. La servire, decorează cu busuioc.

Pui in stil italian

Pui_in_stil_italian

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.