Pui in stil mexican
PrinteazaPui in stil mexican din: ulei, pulpe de pui, ceapa, usturoi, ienibahar, coriandru, fenicul, scortisoara.
- 1 lingură ulei
- 8 pulpe de pui
- 1 ceapă, tocată
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1/2 linguriţă ienibahar
- 2 linguriţe coriandru, zdrobit
- 1 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite
- 1 baton scorţişoară
- 200 ml suc gros de roşii
- 300 ml concentrat de pui
- 35 g ciocolată amăruie cu 85% cacao
- zeama de la 1 lămâie
- coriandru proaspăt
- orez, mazăre şi sferturi de lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un vas cu baza dublă şi prăjeşte carnea, într-un singur strat, şi lasă deoparte. Prăjeşte ceapa 5 minute, adaugă usturoiul şi condimentele şi ţine pe foc 2 minute.
Stinge cu sosul de roşii, concentratul şi adaugă ciocolata. Amestecă, adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 1 oră – 1 oră şi 20 minute.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă zeama de lămâie şi coriandrul proaspăt. Adaugă puţină apă dacă e
necesar.
Serveşte fierbinte cu orez şi mazăre.
Pofta buna!