Pui in stil oriental
PrinteazaO reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper.
- 2 piepţi de pui
- 1 varză chinezească
- 3 morcovi
- 1 ceapă albă
- 1/2 ardei iute, foarte picant
- 1 avocado
- 1 roşie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură ulei de susan
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 linguriţă ghimbir tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală cu grijă toate legumele şi curăţă-le. Taie ceapa rondele subţiri şi morcovii cubuleţe. Taie fideluţă varza chinezească, iar pulpa de avocado – cuburi.
Căleşte ardeiul iute într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline; adaugă ceapa, varza, morcovii şi, puţin mai târziu, roşia tăiată feliuţe. Fierbe, la foc mic, 10 minute, apoi pune sare şi piper, după gust. Dacă este nevoie, poţi adăuga puţină apă.
Intre timp, taie pieptul de pui cuburi şi prăjeşte-le într-o altă tigaie cu celelalte 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă uleiul de susan, usturoiul în coajă şi ghimbirul tocat. Când cuburile de carne capătă o culoare aurie, adaugă bucăţile de avocado şi stinge totul cu vinul alb. Condimentează cu sare şi piper, după gust.
Când carnea a fiert pe jumătate, răstoarnă conţinutul tigăii în care fierbe în vasul cu legume (foto 4) şi continuă fierberea încă 7-8 minute. Serveşte preparatul fierbinte, cu garnitură de orez fiert, după preferinţă.
Pui în stil oriental
Pofta bună!