Pui in stil oriental

Printeaza

O reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca, morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie, ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper.

Ingrediente:Pui in stil oriental

  • 2 piepţi de pui
  • 1 varză chinezească
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei iute, foarte picant
  • 1 avocado
  • 1 roşie
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 linguriţă ghimbir tocat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală cu grijă toate legumele şi curăţă-le. Taie ceapa rondele subţiri şi morcovii cubuleţe. Taie fideluţă varza chinezească, iar pulpa de avocado – cuburi.

Căleşte ardeiul iute într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline; adaugă ceapa, varza, morcovii şi, puţin mai târ­ziu, roşia tăiată feliuţe. Fierbe, la foc mic, 10 minute, apoi pune sare şi piper, după gust. Dacă este nevoie, poţi adăuga puţină apă.

Intre timp, taie pieptul de pui cuburi şi prăjeşte-le într-o altă tigaie cu celelalte 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă uleiul de susan, usturoiul în coajă şi ghimbirul to­cat. Când cuburile de carne capătă o culoare aurie, adaugă bucăţile de avocado şi stinge totul cu vinul alb. Condimentează cu sare şi piper, după gust.

Când carnea a fiert pe jumătate, răs­toarnă conţinutul tigăii în care fierbe în vasul cu legume (foto 4) şi continuă fier­berea încă 7-8 minute. Serveşte preparatul fierbinte, cu garnitură de orez fiert, după preferinţă.

Pui în stil oriental

Pui in stil oriental

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.