Pui in stil spaniol
PrinteazaPui in stil spaniol din: pui, faina, ulei, ceapa, ardei, usturoi, costita, chili, cimbru, sare, piper, patrunjel.
- 1 pui mare (1,5 kg)
- 2 linguri făină
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 căţei de usturoi
- 200 g costiţă afumată
- 1 ceşcuţă supă de pui
- 1 linguriţă praf de chili sau ardei iuţi uscaţi şi pisaţi
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- pătrunjel uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai puiul în 8 bucăţi, îl speli, îl cureţi şi îl usuci cu un prosop absorbant lei o pungă şi introduci bucăţile de pui, făina, sarea şi piperul. Inchizi bine punga şi o agiţi bine, pentru a se impregna făina şi condimentele.
Incingi uleiul într-o cratiţă, adaugi puiul şi îl rumeneşti bine pe toate părţile, apoi scoţi bucăţile pe farfurie, în grăsimea rămasă căleşti, la foc mic, ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe, tăiaţi rondele groase şi ceapa tăiată felii mari, până se frăgezesc şi devin aurii.
Adaugi usturoiul şi costiţa tăiată bucăţele, amestecând mereu. Aşezi din nou carnea în cratiţă, adaugi supa, chili, cimbrul şi pătrunjelul tocate şi dai apoi cratiţa la cuptor, pentru 15-20 de minute.
Serveşti preparatul fierbinte, decorat cu pătrunjel sau cimbru.
Pofta buna!