Pui in vas de lut
PrinteazaO reteta de pui in vas de lut din: pui, cartofi, ceapa, usturoi, piper, unt, condimente, cimbru verde, foi de dafin, zahar brun si vin alb dulce.
- un pui
- 8 cartofi
- 3 cepe albe
- o capatana de usturoi
- piper
- 200 g unt
- 2-3 linguri condimente
- cimbru verde
- 2-3 foi de dafin
- 2 lingurite zahar brun
- 50 ml vin alb dulce
Mod de preparare:
Se spală bine puiul si se opăreşte în 2-3 ape. Se curăţă de pieliţe şi se unge cu unt atât pe exterior, cât şi la interior. Se împănează cu usturoi şi cimbru verde. Se condimentează cu Delikat Legume, se adaugă şi piper şi, la sfârşit, zahărul şi vinul. Se acoperă şi se lasă 1-2 ore la macerat.
Se curăţă cartofii între timp. Ceapa se taie rondele şi se aşază în vasul de lut roman, apoi se aranjează cartofii, se presară foi de dafin şi deasupra se pune puiul.
Se acoperă cu capac şi se lasă la copt, la 180°C, aproximativ două ore, timp în care nu se desface capacul. Cu 10 minute înainte, se ia capacul şi se lasă să se rumenească uşor. Se ornează cu cimbru proaspăt.
Pui in vas de lut
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/pui-in-vas-de-lut html
- pui la oala de lut