Pui in vin
PrinteazaPui in vin din: pui, ceapa, costita, ciuperci, vin rosu, telina, morcovi, usturoi, supa de carne, cimbru, faina, rozmarin, sare si piper.
- 1 kg pui, taiat bucati potrivite, sau pulpe superioare
- 4-5 cepe potrivite sau 1 kg arpagic
- 100 g costita (bacon sau slaninuta)
- 1 conserva mica cu ciuperci intregi
- 500 ml vin rosu
- 1 telina mica sau trei fire de telina
- 2 morcovi maricei
- 3 catei de usturoi
- 2 cani cu supa de carne sau apa
- cimbru
- faina, ulei sau unt
- rozmarin
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Freacă puiul cu sare şi piper proaspăt măcinat. Dă-l apoi prin făină, să fie acoperit bine. Pune costiţa la călit. Când e crocantă, adaugă bucăţile de pui. Lasă până-şi schimbă culoarea. Scoate carnea. In grăsimea rămasă, căleşte legumele tăiate bucăţi mari. Când s-au maronit, adaugă coniacul. Lasă trei minute
Pune acum puiul şi costiţa, apoi usturoi, supă, vin, rozmarin, cimbru. Lasă pe foc până când sosul scade la jumătate. Separat, căleşte ciupercile în puţin unt.
Pui in vin
Pofta buna!