Pui înăbuşit cu ardei
PrinteazaO reteta delicioasa de pui inabusit cu ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, rosii cherry, salam picant chorizo, cimbru, pui, supa, ulei de masline, sare si piper.
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei iute roşu
- 150 g roşii cherry
- 150 g salam picant Chorizo
- 4 fire cimbru
- 1 pui (cca 1,2 kg)
- 200 ml supă
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul; se taie ceapa felii şi se toacă usturoiul. Se taie în două ardeiul gras şi ardeiul iute; se curăţă de seminţe şi pulpa se taie fâşii.
Se spală roşiile şi eventual se taie jumătăţi. Se taie cuburi salamul. Se rup frunzuliţele de cimbru. Se încinge cuptorul la 180°C.
Puiul se taie în 6-8 bucăţi; se spală, se şterge şi se aşază într-o formă de sufleu unsă. Se repartizează de jur împrejur ceapă, usturoi, bucăţele de salam şi legume; se presară cimbru.
Se toarnă supa şi se stropeşte cu ulei, se sărează şi se piperează. Se înăbuşă la cuptor cca 30-40 min.
Se întorc în acest timp bucăţile de pui de mai multe ori, eventual se mai toarnă puţină apă fierbinte.
Se sărează şi se piperează puiul şi se ornează cu fire de cimbru proaspăt. Se serveşte alături de pâine albă crocantă şi de salată verde.
Pui înăbuşit cu ardei
Pofta buna!