Pui inabusit cu frunze de dafin

Printeaza

Pui inabusit cu frunze de dafin

Pui inabusit cu frunze de dafin

Ingrediente:

  • 1 pui de circa 1,5 kg
  • sare
  • piper
  • 200 g slăninuţă
  • 5 frunze dafin
  • 2 linguri untură
  • 250 m vin alb sec
  • 6 linguri smântână
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • câteva fire de pătrunjel pentru ornat şi dafin

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl ştergi, îl tai pe jumătate, îl sărezi şi-l prăjeşti pe toate părţile. Tai fâşii 100 g slaninuţă, iar restul cantităţii o tai cubuleţe pe care le anesteci cu dafinul şi le prăjeşti în untură. Intr-o tavă urisă cu margarină vei pune puiul cu pielea în sus, slâninuţă tăiată fâşii şi slăninuţă prăjită cu dafinul.

Torni vinul şi introduci tava la cuptor. După câteva mnute ungi fiecare bucată de pui cu margarină. Laşi puiul să se înăbuşe timp de o oră. Scoţi apoi bucăţile de pui din tavă şi le ţii la cald.

Sosul îl strecori, îl degresezi şi-l dai în fiert. Amesteci în el smântână şi pătrunjelul tocat. Jumătăţile de pui le aranjezi pe un platou cu sosul îmbunătăţit cu dafin şi fire de pătrun­jei şi le serveşti cu garnitură de cartofi.

Pui inabusit cu frunze de dafin

Pui inabusit cu frunze de dafin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.