Pui inabusit cu ghimbir

Printeaza

O reteta simpla de pui inabusit cu ghimbir din: pui, ghimbir, piper, sare, bicarbonat, coniac si ulei de susan.

Ingrediente:Pui inabusit cu ghimbir

  • 3 pui mici
  • 2 linguri rădăcină ghimbir
  • 2 linguriţe piper
  • 9 linguriţe sare
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri ulei de susan

Mod de preparare:

Se curăţă puii, se spală şi se freacă la interior şi la exterior cu sare. Se lasă deoparte timp de două ore. Intr-un vas cu apă rece şi trei linguri de sare, se pun puii, ghimbirul tăiat, coniacul şi piperul. Se lasă câteva clocote, spumându-se ori de câtc ori este nevoie.

Se trece focul la mic şi, când carnea se desprinde uşor de pe oase, se adaugă bicarbonatul şi vasul se ia de pe foc. Se scoate carnea, se unge cu ulei de susan, se taie în bucăţi potrivite şi se. adaugă sosul.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.