Pui inabusit cu sos
PrinteazaO reteta de pui inabusit cu sos din: pui, radacina de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu si ulei de susan
- 3 pui mici
- 2 linguri rădăcină de ghimbir
- 2 linguriţe piper
- 9 linguri sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri rachiu (coniac)
- 2 linguri ulei de susan
Mod de preparare:
Puii se curăţă, se spală şi se freacă bine cu sare, atât la interior cât şi la exterior. Se lasă două ore la macerat. Apoi se pun într-un vas cu apă, adăugându-se ghimbirul tăiat, piperul, sarea (aproximativ 3 linguri) şi rachiul.
După primul clocot, se spumează şi se trece pe foc mic, lăsându-se cam o oră. Când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os, se ia oala de pe foc şi se adaugă bicarbonatul. Inainte de a fi servit, se dezosează puiul şi se aşează într-o tavă bine unsă cu ulei de susan, tăiat bucăţi potrivite. Deasupra se toarnă sosul.
Poftă bună!