Pui inabusit cu ghimbir si coniac
PrinteazaPui inabusit cu ghimbir si coniac din: pui, rădăcină de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu (coniac), ulei de susan.
Ingrediente:
- 3 pui mici
- 2 linguri rădăcină de ghimbir
- 2 linguriţe piper
- 9 linguri sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri rachiu (coniac)
- 2 linguri ulei de susan
Mod de preparare:
Puii se curăţă, se spală şi se freacă bine cu sare, atât la exterior cât şi în interior. Se lasă două ore la macerat.
Apoi se pun într-un vas cu apă, adăugându-se ghimbirul tăiat, piperul, sarea (aproximativ 3 linguri) şi rachiul (coniacul).
După primul clocot, se-spumează şi se trece pe foc mic, lăsându-se aproximativ o oră.
Când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os, se ia oala de pe foc şi se adaugă bicarbonatul.
Inainte de a fi servit, se dezosează puiul şi se aşază într-o tavă bine unsă cu ulei de susan, tăiat bucăţi potrivite.
Deasupra se toarnă sosul.
Pofta buna!