Pui inabusit in sos de soia
PrinteazaPui inabusit in sos de soia din: pulpe de pui, piper, ghimbir, usturoi, sos de soia, vin de orez, zahar brun, ulei, supa, sare, piper, amidon, ardei iute.
- 1 kg pulpe superioare de pui
- 1 lingură piper măcinat
- 2 linguri rădăcină rasă de ghimbir
- 4 căţei de usturoi raşi pe răzătoare
- 5 linguri sos soia light
- 3 linguri vin de orez sau vin alb demisec
- 1 lingură zahăr brun
- ulei pentru prăjit
- 2 1/2 cesti supă de pui (de legume sau apă)
- 2 linguri zahăr
- sare
- piper negru
- 1 lingură amidon
- 1 ardei iute (opţional)
Mod de preparare:
Macini piperul şi îl presari generos pe carne, după care o laşi să se odihnească până ce prepari marinata din: usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, sosurile de soia, vinul de orez şi zahărul brun.
Introduci carnea în această marinată, întorcând-o pe toate părţile, dupa care acoperi vasul şi-l pui la rece timp de 3 ore. După trecerea timpului de marinare, scoţi carnea, o scurgi şi o pui în alt vas, pentru mai târziu.
Adaugi în vasul de prăjit o ceaşcă de ulei, îl încingi şi prăjeşti carnea aproimativ 5 minute, după care o scoţi pe o farfurie. Inlături excesul de ulei din vas, păstrând o lingură, apoi adaugi marinata rămasă după prima operaţiune, supa de pui sau legume şi cele 2 linguri de zahăr, adică deglasezi cratiţa.
Fierbi compoziţia la foc mic, timp de 2 minute, apoi adaugi în sos carnea prăjită şi o fierbi, acoperită, la foc mic, timp de 20 de minute, până ce carnea este pătrunsă.
La sfârşit, adaugi lingura de amidon dizolvată în prealabil în 2 linguri de apă rece, laşi să se lege sosul, mai adaugi sare şi piper, dacă este nevoie şi închizi focul.
Pofta buna!