Pui inabusit in ulei de susan
PrinteazaPui inabusit in ulei de susan din: pui, ghimbir, sare, piper, bicarbonat, coniac, ulei.
- 3 pui mici
- 2 linguri rădăcină ghimbir
- 2 linguriţe piper
- 9 linguriţe sare
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri coniac
- 2 linguri ulei de susan
Mod de preparare:
Se curăţă puii, se spală şi se freaca la interior şi exterior cu sare. Se lasă deoparte timp de doua ore. Intr-un vas cu apă rece şi trei linguri de sare, se pun puii, ghimbirul tăiat, coniacul şi piperul.
Se lasă câteva clocote spumându-se ori de câte ori este nevoie.
Se trece focul la minim şi, când carnea se desprinde uşor de pe oase, se adauga bicarbonatul şi se ia de pe foc. Se scoate carnea, se unge cu ulei de susan, se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă sosul.
Pofta buna!