Pui înăbuşit cu saramură de roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de pui inabusit cu saramura de rosii din: carne de pui, ulei, rosii conservate, ardei iute, zahar, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Pui înăbuşit cu saramură de roşii

  • 2,5 kg carne de pui
  • 200 ml ulei
  • 800 g roşii conservate
  • 1 ardei iute
  • 20 g zahăr
  • 50 g usturoi
  • 50 g sare
  • 2 g piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, îl spălaţi şi îl puneţi la înăbuşit într-un ceaun. După ce s-a rumenit, scoateţi puiul pe un platou, iar în grăsimea rămasă adăugaţi roşiile (decojite) şi le lăsaţi să fiarbă 10 minute.

Peste ele turnaţi, amestecând bine, piperul, zahărul, ardeiul iute şi usturoiul pisat. După ce dă un clocot, adăugaţi puiul care, între timp, a fost porţionat.

Serviţi puiul cu mămăliguţă sau cu pâine, alături de un vin roşu sau de ţuică.

Pui înăbuşit cu saramură de roşii

Pui înăbuşit cu saramură de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.