Pui înăbuşit cu saramură de roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de pui inabusit cu saramura de rosii din: carne de pui, ulei, rosii conservate, ardei iute, zahar, usturoi, sare si piper.
- 2,5 kg carne de pui
- 200 ml ulei
- 800 g roşii conservate
- 1 ardei iute
- 20 g zahăr
- 50 g usturoi
- 50 g sare
- 2 g piper
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul, îl spălaţi şi îl puneţi la înăbuşit într-un ceaun. După ce s-a rumenit, scoateţi puiul pe un platou, iar în grăsimea rămasă adăugaţi roşiile (decojite) şi le lăsaţi să fiarbă 10 minute.
Peste ele turnaţi, amestecând bine, piperul, zahărul, ardeiul iute şi usturoiul pisat. După ce dă un clocot, adăugaţi puiul care, între timp, a fost porţionat.
Serviţi puiul cu mămăliguţă sau cu pâine, alături de un vin roşu sau de ţuică.
Pui înăbuşit cu saramură de roşii
Pofta buna!